New Jungle Five

New Jungle Quartet udvides til OpenAir Sejerø. Ved denne specielle lejlighed med Dawda Jobarteh  og bliver til til  New Jungle Five

 

Pierre Dørge – guitar

Jakob Mygind – saxer

Dawda Jobarteh – kora

Irene Becker – keyboards

Ayi Solomon – percussion.

 

Den gambianske kora-spiller og sanger Dawda Jobarteh gæster New Jungle Kvartet på Open-Air-koncerten på Sejerø d.15.jun, og han er en mester på det vest-afrikanske strenge-instrument.

Dawda er født ind i  griot-familien Jobarteh i Gambia i byen Brikama. Han spillede perkussion fra 7-årsalderen og spillede koncerter med sine fætre og sin  onkel Malarmin Jobarteh.  Jobarteh-familien har i generationer været musikere – griots – og historiefortællere, og Dawdas bedstefar Alhaji Bai Konte er kendt som en af de største inden for den tradition.

Irene og Pierre mødte for første gang en ganske ung Dawda på studierejse til Gambia i 1982. Det blev til mange studie-ture igennem 80erne, og mange danske musikere besøgte på Pierres opfordring  Jobarteh-compounden i Brikama – således også Jakob Mygind.

I 1999 flyttede Dawda  til Danmark og begyndte at spille kora. Nu turnerer Dawda verden rundt dels som solist og dels med egne projekter og spiller  bl a med Moussa Diallo og det store New Jungle Orchestra,  I december spillede Dawda med New Jungle Orchestra på Zanzibar Jazz Festival.